IV. Bezermeni Vigasságok

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmarkJP-Bookmark

2013. szeptember 7-én a hajdúböszörményi IV. Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőversenyen a Veress Ferenc Szakképző Iskola is képviseltette magát. Orbán Nikoletta és Kompár László 10. évfolyamos szakács tanulók nagyon lelkesen készültek a megmérettetésre, s ez meghozta az eredményt. Az előkelő 3. helyezést érték el az általuk elkészített ételsorral, amely a következőkből állt: Hajdúnyárs cinegével, Káposztás répa, Bocskai mártás. Felkészítő tanáruk: Balláné Vasvári Éva.

Idén nem csak a szakács tanulóink voltak jelen a rendezvényen, hanem iskolánk külön sátorral is képviseltette magát, ahol pedagógusok és diákok várták az érdeklődőket. Itt bepillantást nyerhettek a látogatók a szakképző intézmény által kínáló szakmák világába. A bemutatott szakmák alapfeladatait, szakmai fogásokat leshettek el az interaktív foglalkozások kipróbálói. Szerepelt például a programok között tányérösszefogás, szalvétahajtogatás, tortadíszítés, fa logikai játékok megoldása. Továbbá számos ügyességi tevékenység, amely egy mesterember sikeréhez hozzájárulhat, legyen az asztalos, cukrász, eladó, pincér, szakács, gazdasági informatikus, vendéglátásszervező-vendéglős vagy kőműves és hidegburkoló.

Tatár Hajnalka, Lévainé Suhaj Erzsébet

Kiegészítő információk