Kiváló tehetségpont

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmarkJP-Bookmark

2013. szeptember 14-én vette át a Veress Ferenc Szakképző Iskola Tehetségpontjának képviseletében Simon Péter igazgatóhelyettes a Tehetségpont akkreditációt tanúsító oklevelet a Tehetségpontok III. Országos Találkozóján, Budapesten. A Tehetségpontok munkájának minősítését jelentő tanúsítványokat Dr. Balogh László, a Tehetséghidak program szakmai vezetője adta át a tevékenységük minőségi vizsgálatát kezdeményező Tehetségpontoknak.

A hajdúböszörményi Veress Ferenc Szakképző Iskola 2011 novemberében csatlakozott az országos tehetséghálózathoz. Elért eredményeit, meglévő szakmai értékeiket mutatta be 2013 júniusában az akkreditációs bizottság helyszíni szemléjén, s nyerte el az Akkreditált kiváló Tehetségpont minősítést.

Kovácsné Komáromi Éva az intézmény pedagógusa ugyancsak ezen a rendezvényen vette át a Bonis Bona elimerést eredményes tehetséggondozó munkája elismeréseképpen.

A tehetségsegítő tevékenység további minőségi fejlesztéséhez is útmutatót adott a szombati találkozó. Bagdy Emőke professzorasszony a tehetségerők felszabadításáról tartott előadást. A táblajátékkal zajló tehetséggondozás módszereiből, a komolyzenében tehetséges fiatalok produkcióiból is ízelítőt kaptak a megjelentek. Sok érdeklődőt vonzott a Tehetséglabirintus – Családi nap a Millenárison kísérőrendezvény is. Az érdeklődés térkép alapján választhattak a fiatalok és kísérőik, hogy drámaműhelyben, várépítésben, bábkészítésben vagy logikai játékokban próbálják ki képességeiket, fejlesszék személyiségüket.

Az országos program hatékonyan szolgálta a tehetséges fiatalok, a fiatalok szülei és pedagógusai kapcsolatrendszerének fejlesztését.

Kiegészítő információk